Uit

Vioolvirtuoos Ray Chen in Theaters Tilburg

Door Peter van Oirschot

Sophie Zhai

TILBURG - De wereldberoemde violist Ray Chen brengt op 19 februari zijn muziek ten gehore in Theaters Tilburg. Ray Chen debuteert met Tartini¿s Devil¿s Trill en Stravinsky¿s Suite Italienne in een nieuwe arrangement door Adrian Wiliams.

Ray Chen, die een kleine tien jaar geleden de jury¿s van Koning Elisabethwedstrijd en het Concours Menuhin versteld liet staan, zal deze maand met het Amsterdam Sinfonietta debuteren. Door zijn snelle linkerhand wordt Ray Chen ook wel vergeleken met de `duivelskunstenaar¿ Paganini. Naast beroemde stukken, zoals Tsjaikovski¿s Souvenir de Florence, zal Ray Chen ook een door hem zelf gecomponeerd werk uitvoeren. Tartini¿s Devil¿s Trill en Stravinsky¿s Suite Italienne worden in een nieuw jasje gestoken met arrangementen van Adrian Williams.

Amsterdam Sinfonietta met Ray Chen is op dinsdag 19 februari te zien in de concertzaal van Theaters Tilburg. De kaartverkoop is in volle gang op www.theaterstilburg, aan de balie van Ticketservice of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen