Uit

Wethouder opent expo kunstproject met ouderen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Donderdag 10 januari om 17.00 uur opent in Wijkcentrum ’t Sant de derde expositie van Stichting Stoute Schoenen. Wethouder Marcelle Hendrickx zal het startschot geven voor de expositie met bijzondere kunstwerken. Deze werken zijn namelijk het eindresultaat van een serie kunstworkshops met ouderen uit Tilburg. Tijdens de workshops van Stoute Schoenen werken de deelnemers met kunstvormen als schilderen, textiel en theater, maar ook literatuur.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, typeert projectleider Jessica Donders de insteek van de workshops. “Soms is er een beetje durf voor nodig om echt iets nieuws te leren. Maar het gaat ze prima af en er komen verrassende dingen uit hun handen! En het blijkt dat als je creatief wordt uitgedaagd, het ook makkelijker is om contact te leggen met de andere deelnemers.” Daarmee lijkt de stichting een krachtig middel te hebben gevonden tegen de eenzaamheid die veel ouderen vandaag de dag parten speelt. Donders is hard bezig met haar initiatief meer ouderen te kunnen bereiken, in samenwerking met ContourdeTwern en Bibliotheek Midden-Brabant. Ze hoopt in 2019 meer Tilburgse kunstenaars en instellingen erbij te betrekken. Het begin is er, want in maart staat ook een serie workshops gepland in de wijk Reeshof.

De expositie is vanaf 10 januari te zien in de Wijkcentrum ’t Sant aan de Beneluxlaan 74. Voor meer informatie over de workshops kunt u mailen naar info@stouteschoenen.com.

|Doorsturen