Uit

Winnaar The Voice Senior in Notenkrakers

Door Petra Jansen

TILBURG - Tilburger Ruud Hermans, de winnaar van The Voice Senior, is op donderdag 10 oktober te gast in de muzikale talkshow Notenkrakers in Paradox.

Rik Beerthuizen

Ruud Hermans voegt aan zijn toch al rijke muzikale loopbaan een aantal nieuwe hoofdstukken toe. Onlangs rolde hij als winnaar uit de bus van The Voice Senior. Dit voorjaar toert hij langs twaalf theaters, waaronder Theaters Tilburg. In 1975 scoorde hij zijn grootste hit ‘Somewhere Between’ met de Tumbleweeds. Marc en Paul Geerts blikken tijdens Notenkrakers met hem terug op zijn muzikale carrière, maar zeker ook vooruit. Daarnaast speelt hij een aantal nummers.

40 jaar Paradox

Vanaf zaterdag 12 oktober viert Paradox het 40-jarig bestaan met een aantal optredens van vooraanstaande jazzmusici, onder wie Paul van Kemenade, Vlek en pianist Harmen Fraanje. Aan de vooravond van dit jubileum gaat Notenkrakers samen met Paul Guldemond op zoek naar de betekenis van het muziekpodium voor Tilburg en Nederland. Ook komt de verbouwing aan bod. De gemeente subsidieerde het muziekpodium vorig jaar met 290.000 euro voor de bouw van een opnamestudio en zes repetitieruimten, op de eerste en tweede verdieping. a

Popronde

Sounds, Pauluskerk, Studio, Hall of Fame. Het is een bescheiden greep uit de podia die deelnemen aan de Popronde, vrijdag 11 oktober in Tilburg. Notenkrakers gaat samen met organisator Tara van den Dries op zoek naar de hoogtepunten in het programma.

Hein Augustijn

Vorig jaar was Hein Augustijn al te gast bij Notenkrakers met zijn band Vandiekomsa, maar de Brabantse singer/songwriter timmert ook solo aan de weg. Inmiddels zijn twee albums verschenen: Terug Naar Tilburg (2012) en Niet Voor Mij (2016). Zaterdag 30 november presenteert hij zijn nieuwe album BraboMundo, waarop een aanstekelijke mix van pop, folk en wereldmuziek te horen is. Tijdens Notenkrakers geeft hij alvast een voorproefje. Ook schuift hij aan bij Marc en Paul voor een interview. Als afsluiting geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Notenkrakers begint om 20.30 uur, de deuren gaan om 19.30 uur open. De entree is gratis. Meer informatie: www.facebook.com/notenkrakerstilburg.

|Doorsturen