Uit

Zilveren Legpenning voor Bob Marks

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De heer B.C.H. (Bob) Marks (63) heeft de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen vanwege zijn jarenlange bestuursfunctie bij Stichting Kunst & Onderneming Brabant (KoBra). Burgemeester Theo Weterings reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van zijn afscheid van KoBra na afloop van de Algemene Leden Vergadering op woensdag 28 november.

Bob Marks (63) is sinds 2005 bestuurslid van Stichting KoBra, een samenwerkingsverband tussen een aantal Midden-Brabantse ondernemingen en Theaters Tilburg. De stichting heeft als doel het maatschappelijk leven inde stad en de aantrekkelijkheid van de economische activiteiten in de regio te bevorderen. Van 2011 tot eind 2017 was Bob Marks penningmeester. Hij zorgde ervoor dat het penningmeesterschap professioneel werd opgezet. Onder zijn penningmeesterschap bleef KoBra ook tijdens de financiële crisis een gezonde organisatie en werd er zelfs een buffer opgebouwd. Zo kwam er in de tijd waarin de culturele sector het moeilijk had, meer geld voor culturele sponsoring.

KoBra speelde een rol bij de financiering van o.a. de bevrijdingsconcerten in de Piushaven, de Tilburgse Revue, festivals als TiLT en voorstellingen van het Zuidelijk Toneel. Ook werd vanuit KoBra in samenwerking met de gemeente het kunstwerk Sky Mirror van kunstenaar Anish Kapoor gefinancierd voor Museum de Pont ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het museum. Daarnaast konden vele sympathieke amateurprojecten bij KoBra terecht voor een financiële ondersteuning. Niet alleen als penningmeester speelde Bob Marks een belangrijke rol binnen het bestuur. Hij was ook nauw betrokken bij de organisatie van de KoBra-reizen en de programmering van de galavoorstellingen.

|Doorsturen