Uit

Zomerfilms in binnentuin NWE Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De NWE Vorst, Willem II-straat 49 in Tilburg, presenteert in augustus een aantal zomerfilms. Kom met stoel of kleedje naar de tuin van De NWE Vorst en waan je in de hof van Eden.

De tuin en bar zijn steeds open vanaf 20.30 uur en de toegang is gratis. Zodra het donker genoeg is start de film. Bij slecht weer worden de films binnen vertoond.

Op donderdag 3 augustus staat de film Paradise Now op het programma. De jonge Palestijnen Khaled en Said zijn al bevriend sinds hun kindertijd en worden 'uitverkoren' om een zelfmoordaanslag in Tel Aviv uit te voeren. Met deze actie hopen ze het ultieme paradijs te bereiken. Na een laatste avond met hun familie, waarvan ze geen afscheid mogen nemen omdat hun missie geheim is, vertrekken ze met bommen op hun lichaam naar de grenspost. Maar de operatie loopt niet helemaal volgens plan; de twee vrienden verliezen elkaar uit het oog. Beiden worden hierdoor gedwongen hun eigen keuzes te maken over hun verdere bestemming.

Op donderdag 10 augustus wordt de grappige, eigenzinnige en hartverwarmende film Captain Fantastic vertoond. Ben is een toegewijde vader die zijn zes kinderen leert hoe ze moeten leven en overleven in de dichte bossen in het noordwesten van Noord-Amerika. Hij wordt echter gedwongen om zijn zelfgemaakte paradijs te verlaten. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de echte wereld, begint hij aan een levensreis die zijn ideeën van vrijheid en wat het betekent om een gezin op te voeden uitdaagt.

Tanna, op donderdag 17 augustus, is een liefdesverhaal op een klein paradijselijk eilandje middenin de Stille Oceaan. De film houdt het midden tussen een documentaire, een speelfilm en een sprookje.

Een verhaal over een diepe, maar onmogelijke liefde, met de leden van een van de laatste traditionele stammen in de zuidelijke Pacific in de hoofdrol. Mooie, trotse Wawa en Dain, zoon van stamhoofd Charlie, zien zich gedwongen te vluchten als Charlie Wawa wil uithuwelijken aan een lid van een conflicterende stam. Op zoek naar vrijheid trekken de twee over het vulkanische eiland. Zullen de opperhoofden de jongeren laten gaan? Bijzonder fictie debuut van twee documentairemakers met de eilandbewoners in de hoofdrol.

Op donderdag 24 augustus wordt de serie afgesloten met de film Paradies: Liebe (16+). Een film over verlangen en het dunne laagje dat menselijke beschaving heet. De Oostenrijkse vijftigjarige Teresa hoopt het paradijs te ontdekken in Kenia. Ze brengt haar vakantie door in Hotel Flamingo aan de prachtige Keniase kust. Op zoek naar genegenheid, ontdekt Teresa dat liefde een wederzijdse dienstverlening is, een consumentenmarkt van vraag en aanbod.

Kijk op www.denwevorst.nl voor meer informatie.

|Doorsturen