Uit

Zomertentoonstelling bij SEA Foundation

Door Petra Jansen

TILBURG - SEA Foundation toont vanaf 15 juli de fotoreeks 'Catching the Moment' van de Australische kunstenaar Jon Tarry.

De beelden uit Catching the Moment zijn registraties van plekken die de kunstenaar tijdens zijn verblijf in Tilburg als Artist in Residence in Tilburg en in de regio heeft gezien. De Australische kunstenaar heeft architectonische herkenningspunten geblokkeerd door een vel verfrommeld papier dat door de lucht waait. De foto’s vangen de verstilling van een moment. Ze onderzoeken de parameters van tijd en plaats, en van het hier en nu.

Tijdelijkheid van plaats

De reeks, die werd gemaakt tijdens zijn residentie bij SEA Foundation in het voorjaar van 2019, begint met een enkel vel papier. Hetzelfde papier waarop de afdrukken worden gemaakt. Een pagina is er een van potentie: zuiver, bros, onberispelijk perkament, met de hand verfrommeld nog voordat de eerste sporen de oppervlakken markeren. Het zou een routebeschrijving, een boodschappenlijstje, een gedicht, notities van een muziekpartituur, een parkeerovertreding, een liefdesbrief, een aankondiging van de gemeente, of helemaal leeg kunnen zijn. Door de verkreukeling verschuift de intensiteit naar een nieuwe architectonische vorm. De vliegroute van het gekreukte papier is onbepaald. Het vel zal uiteindelijk ergens in het onbekende landen. De expositie is te bezichtigen tot en met 28 augustus bij SEA Foundation, Tivolistraat 22 in Tilburg. De toegang is gratis.

|Doorsturen