Uit

Zondagconcert in Cenakel

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziekconcert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel, Cenakel 1 in Tilburg.

Op zondag 12 november is het viool-pianoduo Matthieu van Bellen en Omri Epstein te gast met werk van Schumann, Strauss en Stravinsky. Aanvang om 12.30 uur.

Mathieu van Bellen (Hulst 1988) was prijswinnaar en finalist van diverse (inter)nationale concoursen, waaronder de Yehudi Menuhin Competition in Londen en het Wieniawski Concours in Polen. In Nederland won hij zowel het Prinses Christina als het Oskar Back Concours. Tijdens het Grachtenfestival 2016 was Mathieu 'artist in residence' en in de serie 'Jonge Nederlanders' gaf hij in februari 2017 een zeer succesvol recital in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Mathieu is sinds 2014 oprichter en artistiek leider van het Scaldis Festival in Zeeuws-Vlaanderen.

Omri Epstein (Israël, 1986) studeerde af in Londen aan zowel het Royal College of Music als aan de Royal Academy of Music en studeerde in Berlijn aan de Universität der Künste.

Sinds 2012 is hij lid van het hoog aangeschreven Busch Trio dat veel succes heeft op de Europese en Amerikaanse concertpodia. Onlangs ontving het trio de Kersjes Prijs, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor kamermuziek. In 2016 kwam hun eerste cd uit, deze werd met veel lof ontvangen in de nationale en internationale pers. Hun tweede cd, een vervolg van de reeks van Dvorak's complete kamermuziek werken voor het label Alpha Classics, is in de maak.

Entree per concert is €12,50 inclusief koffie of thee. Reserveren is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.cenakel.nl

|Doorsturen