Uit

Zondagconcert in het Cenakel

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg (SMET) een bijzonder kamermuziek concert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel, Cenakel 1 in Tilburg.

Op zondag 10 februari staat 'Frauen, Liebe und Leben' op het programma. Kamermuziek van drie gepassioneerde talentvolle vrouwen over leven en liefde met de vrouw in de hoofdrol. Aanvang om 12.30 uur.

Francine Vis (mezzosopraan), Eva van Grinsven (saxofoon) en Helena Basilova (piano) ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam en kennen elkaar zodoende alweer bijna hun halve leven. Deze drie gedreven, gepassioneerde vrouwen hadden al heel lang de wens om samen het podium te delen vanwege hun grote gezamenlijke liefde voor kamermuziek. Het programma dat zij samenstelden gaat over het leven en de liefde met de vrouw in de hoofdrol: van liefhebbende moeder tot trouwe echtgenote, inspirerende muze, verleidelijke minnares en femme-fatale.

Dit bijzondere gelegenheidstrio zal u verrassen met composities van Bridge, Brahms, Diepenbrock en natuurlijk een selectie uit Frauen, liebe und -leben van Robert Schumann.

De entreeprijs bedraagt € 12,50, inclusief koffie of thee. Reserveren via e-mail info@cenakel.nl. Kijk voor meer informatie en het volledige programma 2018-2019 op www.cenakel.nl

|Doorsturen