Uit

Zuid Nederlands Workshop Orkest voor jonge ambitieuze musici

Door Peter van Oirschot

Gemma van der Heyden

TILBURG - Muzikanten tussen de 15 en 25 jaar die serieus verder willen in hun muziek, kunnen vanaf januari terecht bij het Zuid Nederlands Workshop Orkest. Dit is een nieuw initiatief dat wordt opgezet door trompettist/componist Jeroen Doomernik en altsaxofonist/componist Paul van Kemenade. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een selectiedag, die op 16 december in muziekpodium Paradox in Tilburg wordt georganiseerd.

Het Zuid Nederlands Workshop Orkest (ZNWO) is op zoek naar ambitieuze muzikanten, die in elk geval beschikken over voldoende muziektheoretische kennis en een goede instrumentbeheersing. Maar een fikse dosis lef en muzikale eigengereidheid zijn nog belangrijker. De deelnemers aan de workshops wordt op professionele wijze bijgebracht hoe zij kunnen improviseren en samen spelen.

Voor de eerste editie van het Zuid Nederlands Workshop Orkest kunnen zich musici voor een ritmesectie opgeven (piano, bas, slagwerk, gitaar) en riet- en koperblazers. De repetities van ZNWO vinden vanaf januari om de week op de maandagavond plaats in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg.

Geïnteresseerden in de selectiedag op 16 december kunnen een mail sturen met opgave van naam, leeftijd en instrument naar quintet@paulvankemenade.nl, met een cc naar info@jeroendoomernik.nl

|Doorsturen