Wijknieuws

Achter elke voordeur in Tilburg schuilt een toprestaurant

Door een lezer

door Roos Volkers TILBURG – Als het aan Tilburger Valentijn Bogaers ligt, kan iedereen thuis op restaurant-niveau koken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. ‘Mensen hebben vaak het idee dat lekker koken ingewikkeld is en ontzettend veel tijd kost. In mijn kookstudio laat ik hen graag zien hoe je met een paar slimme trucs en het juiste keukengerei iedere dag een verse maaltijd op tafel zet waar je van kunt smullen’, aldus Valentijn. In zijn kookstudio, Kookerij Bogaers, biedt Valentijn cursussen aan op allerlei niveaus. ‘Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe cursisten de basis van het koken bij te brengen, en daarnaast koken mijn vaste cursisten maandelijks een luxe 4-gangenmenu dat in menig chique restaurant niet zou misstaan’. Valentijn vindt het jammer dat kant-en-klaarmaaltijden in korte tijd zo’n groot aandeel in ons dagelijkse patroon hebben veroverd. ‘Rond etenstijd gonst het in Tilburg van alle bezorg-scooters die af- en aanrijden. Ik snap het wel. Iedereen is al druk genoeg en wil ’s avonds niet nog hoeven stressen over het eten. Maar in de tijd dat je op je bestelling wacht had je ook een verse maaltijd kunnen bereiden én tijd over kunnen houden om rustig de krant te lezen of te relaxen op de bank. Hoe? Dat geheim verklap ik graag tijdens een van mijn cursussen!’ Wil jij leren hoe je stress-vrij kunt koken en toch een uitgebreide maaltijd van hoog niveau op tafel kunt zetten? Schrijf je dan voor de workshop ‘Koken als een Chef’ bij Kookerij Bogaers op zaterdag 30 juni van 17:00 – 20:30, via http://bit.ly/koken-als-een-chef . Het volledige cursusaanbod van Kookerij Bogaers vind je op: www.kookerijbogaers.nl

|Doorsturen