Wijknieuws

Afscheid in stijl

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zondag 10 december is er een drievoudig afscheid in de Margarita Mariakerk, Ringbaan West 300 in Tilburg.

Huub de Kort sluit zijn succesvolle expositie af; de stad kan afscheid nemen van het kerkgebouw als religieus monument en pastoor Schilder beëindigt zijn pastoraat in de Goede Herderparochie.

Vanaf 11.00 uur is de expositie geopend. Om 15.15 uur is er een klein concert. Violiste Martine Littel speelt een nieuw gecomponeerd stuk van Kees van den Bergh. Om 16.00 uur zingt Maria Wieggers een antifoon van Hildegard von Bingen. Om 16.30 uur begint de processie met het H.

Sacrament (de laatst overgebleven Hosties) naar de kapel van de zusters msc aan de Bredaseweg (St. Olofstraat 1). Onderweg zingt een damesschola o.l.v. Jan Janovcic. Mensen die meelopen krijgen een kaarsje. Na een korte gebedsdienst is er van 17.30 tot 19.00 uur koffie in de aula van het klooster. De expositie in de Margarita Mariakerk duurt tot 20.00 uur.

Attenties voor pastoor Schilder worden geschonken aan de Stichting Soduon t.b.v. onderwijs voor kinderen in Burundi. Voor de Emmausparochie in de Reeshof is het afscheid van pastoor Schilder op zondag 21 januari om 10.00 uur aan de Groenlostraat 1.

|Doorsturen