Wijknieuws

Afscheid nemen van overleden baby

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 13 januari organiseert Houvast Uitvaartzorg de lezing ‘Als de dood komt voordat het leven is begonnen – afscheid nemen van de overleden baby’ in het Andante Café van Crematorium Tilburg aan de Karel Boddenweg 5.

Heb jij in je werk wel eens te maken met ouders die hun baby verliezen? Zou je graag meer willen weten over hoe je hen de beste zorg kunt bieden? Wat de begeleiding aan gezinnen met een overleden baby bijzonder maakt?

De lezing wordt gegeven door Mireille en Gertie van Houvast Uitvaartzorg. Zij zijn als uitvaartverzorgers gespecialiseerd in het begeleiden van ouders bij het afscheid nemen van hun overleden baby. Het afscheid nemen van een baby is bijzonder omdat verwelkomen samenloopt met afscheid nemen. Een passend afscheid is essentieel voor een goed rouwproces. Als ervaringsdeskundigen en professionals weten zij hoe belangrijk goede begeleiding is op het moment dat je wordt overvallen door verdriet.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail gertie@houvast-uitvaartzorg.nl of tel. 013-4686204. U bent vanaf 12.00 van harte welkom. De middag duurt van 13.00 tot ca. 16.00 uur. Er zijn geen entreekosten en koffie en thee zijn gratis.

|Doorsturen