Wijknieuws

Alzheimer Café Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het Alzheimer Café van dinsdag 12 december heeft als thema 'Verlies en rouw bij dementie'. Gastspreker is Rieke Mes, theoloog, muziekpedagoog en publicist. Zij heeft 25 jaar gewerkt met mensen met dementie.

Degene die getroffen wordt door dementie verliest geleidelijk aan heel veel in het leven; dit gaat gepaard met verdriet, pijn, angst en verwarring. Maar ook bij de mantelzorger en andere dierbaren is er sprake van verlies. Er ontstaat een proces dat in het teken staat van voortdurend veranderen en verliezen. Het niet meer kunnen delen wat je gewend was te delen, het verlies van vertrouwde rollenpatronen, verlies van de relatie, het verlies van een sociaal leven doordat de persoon met dementie steeds meer zorg en begeleiding nodig heeft. Gescheiden worden door opname. Je neemt vaak beetje bij beetje afscheid van de persoon met dementie.

De bijeenkomst vindt plaats in de President Mandelahof aan het Korvelplein 60 in Tilburg. Het programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De geheugenwinkel is geopend van 19.30 tot 20.00 uur en in de pauze van 20.30 tot 21.00 uur.

Meer informatie: tel. 013-4678022 of e-mail riafeiter@home.nl

|Doorsturen