Wijknieuws

Bijeenkomst over invulling Korvelse kerk


TILBURG - Op dinsdag 26 juni organiseert de Stichting Tilburgse Linten Korvel en Besterd in samenwerking met ondernemersvereniging Korvel Vooruit, een bijeenkomst in de Korvelse kerk aan het Korvelplein 182.

Op deze avond presenteert de stichting haar verrassende kijk op een mogelijke invulling van dit beeldbepalende Rijksmonument. De bijeenkomst start om 20.00 uur en is bedoeld voor bewoners, eigenaren, ondernemers en andere geïnteresseerden.

De Korvelse kerk heeft een rijke historie. De kerk is gebouwd tussen 1923 en 1924. Aan de achterkant van de kerk ligt nog een begraafplaats, die vorig jaar voor een deel in gebruik is genomen door buurtmoestuin Korvel. De kerk is ontworpen door Eduard Cuypers en is een van de drie kerken in Tilburg die gewijd was aan Antonius van Padua. De kerk is niet meer als gebedshuis in gebruik en staat leeg.

Ondernemersvereniging Korvel Vooruit ziet dit als een mooie kans om marktpartijen te enthousiasmeren om de kerk een nieuwe invulling te geven. Het idee is om de kerk commercieel en cultureel te gebruiken. Zo worden op een informele wijze culturele en commerciële functies gecombineerd. Bent u benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? U bent van harte welkom op de bijeenkomst van 26 juni. Het programma is als volgt:

19.30 uur: inloop met koffie en gebak (uit vele windstreken);

20.00 uur: welkom door Peerke Hessels, voorzitter Korvel Vooruit;

20.10 uur: film over het nieuwe concept van de Korvelse kerk;

20.15 uur: nadere toelichting op het concept door Maarten Meevis en Dagmar Ebbeling van Stek architecten;

20.30 uur: rondleiding door de Korvelse kerk;

21.00 uur : hapjes en drankjes van de ondernemers van Korvel.

Om 21.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Als u graag aanwezig bent bij de presentatie, kunt u een e-mail sturen naar lintenmanager@tilburgse-linten.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld