Wijknieuws

Carducci Quartet in Cenakel


TILBURG - Elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziek concert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel, Cenakel 1 in Tilburg.

Op zondag 10 december komt het Engelse Carducci Quartet naar Tilburg. Het kwartet speelt werken van Beethoven en Schumann. Medewerking wordt verleend door pianist Peter Caelen. Aanvang om 12.30 uur. Het Carducci Quartet is een van de meest succesvolle jonge strijkkwartetten van dit moment. Het in Engeland gevestigde kwartet is verbonden aan Cardiff University en Dean Close School en is daarnaast Quartet in Residence aan Trinity Laban in Londen, Repton School en Cork School. Het kwartet is regelmatig te gast in Wigmore Hall in Londen en treedt in heel Groot-Brittannië op.

Het Engels-Ierse kwartet won vele prijzen in zowel Groot-Brittannië als daarbuiten en geeft jaarlijks meer dan 90 concerten wereldwijd. Ze waren te horen op podia als Carnegie Hall in New York, de Library of Congress in Washington, Tivoli in Kopenhagen en de festivals van Verbier, West Cork en Wratislava Cartans.

Het volgende zondagconcert is het nieuwjaarsconcert op zondag 14 januari om 12.30 uur met The Rosenberg Trio. Graag vooraf reserveren via www.cenakel.nl of info@cenakel.nl

Entree per concert is € 12,50, inclusief koffie of thee. Reserveren is niet noodzakelijk. Meer informatie: www.cenakel.nl

|Doorsturen