Uit

Cultureel seizoen van start met De Opening

Door Petra Jansen

TILBURG - 2 dagen, 60 optredens, 2 buitenpodia en 20 locaties. Dat is De Opening, op zaterdag 7 en zondag 8 september, in een notendop.

Op twee buitenpodia aan de Schouwburgring en op twintig locaties in de binnenstad van Tilburg laten de theaters, de culturele organisaties en horecaondernemers voorproefjes zien van wat dit seizoen allemaal te zien zal zijn. Alle podia doen mee: Cinecitta, Theaters Tilburg, de Nieuwe Vorst, De Boemel, de LocHal, Hall of Fame, Paradox, Factorium, Café Bolle, De Vos en de Craen, Little Devil en tal van andere culturele locaties in de binnenstad.

Gratis

Circus, urban dance, popmuziek, moderne dans, film, cursussen, opera, klassieke muziek en volkszang. De Opening laat alles zien. Professionals van internationale allure en plaatselijke grootheden delen het podium. Bijna alle optredens zijn gratis te bezoeken. Het hart van het festival is aan de Schouwburgring, waar twee podia staan. Vanaf het festivalterrein is de weg naar de verschillende podia in de stad makkelijk te vinden, zeker met de hulp van de ‘levende wegwijzers’, studenten van de opleiding artiest van ROC Tilburg.

Programma

Op het programma staan onder andere: Joel Domingos, Julian Schneeman's CARAVAN, The HustleKidz, Musical Factory, De BenT, Operakoor Tilburg, Prima Donna's, De Dave Warmerdam Band, Cal Courtney, Knot Kollektiv, Tuff Enuff, Het Zuidelijk Toneel, stadscomponist Anthony Fiumara, The Elvis Presley Roadshow, AkoorT, Volkszanger Junior, DansBrabant, Pink Wine en Eric van der Westen's EW-5. Kijk voor het volledige programma op https://www.theaterstilburg.nl/nieuws/gratis-festival-de-opening.

|Doorsturen