Wijknieuws

Drie Brabantse scholen in tv-programma Lang Leve de Muziek Show

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Zaterdag wordt duidelijk welke school gaat optreden voor Koningin Máxima.

Zaterdagavond gaan basisschool Octopus uit Boekel, De Zeggewijzer uit Terheijden en Pendula uit Tilburg de strijd met elkaar aan in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show van AVROTROS en de Stichting Méér Muziek in de Klas op NPO Zapp. Het tv-programma wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder. In iedere uitzending van dit nieuwe programma strijden drie klassen uit een provincie tegen elkaar. De winaar mag op 14 december optreden in de grootste schoolband van Nederland op het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy. Daar is Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezige gasten.

De drie scholen uit Boekel, Terheijden en Tilburg zijn als winnaars uit de bus gekomen na de audities dit voorjaar. Iedere school heeft een muziekvideo gemaakt onder leiding van een bekende YouTuber. Een jurylid beoordeelt in de uitzending de video’s. Aanstaande zaterdag is dat rapper Gers Pardoel. De punten voor deze muziekvideo en de punten die de kinderen kunnen verdienen met goede antwoorden tijdens de muzikale quizzen en spellen, bepalen welke school mag optreden in Ahoy.

Stichting Méér Muziek in de Klas - Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en het Kerst Muziekgala 2017. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.
Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende.
Voor meer info: www.meermuziekindeklas.nl

|Doorsturen