Wijknieuws

Emilie schrijft boek over hoe het leven werkt

Door Peter van Oirschot

BERKEL-ENSCHOT - "Ik zeg mijn baan op, ik heb wat anders te doen! Mijn manager kijkt me stomverbaasd aan." Aan het woord is Emilie Kuijpers-de Vries (38) uit Berkel-Enschot.

"Ik voel dat ik kleur en warm word van opwinding. Wat zeg ik nou? Ik heb thuis wat uit te leggen, vervolg ik lachend. Deze spontane actie was een belangrijke stap in een groot avontuur. Het bracht mij de ruimte mijn levensvisie te verwoorden in een boek dat veel impact heeft."

Hoe werkt leven eigenlijk en wat kan je ermee? Dat is de vraag die Emilie Kuijpers na een bijna-dood-ervaring op haar 15e op ontdekkingstocht stuurde. Avontuurlijk van aard, heeft zij veel ontdekt, geleerd, gezien, gelezen, uitgespookt en beleefd. Zij belandde in de meest wonderlijke situaties. "Ik heb nooit iets gek gevonden en altijd geloofd dat niets onmogelijk is. Mijn ervaringen vormden zich tot puzzelstukjes waarvan ik voelde dat ze me inzicht in het leven zouden geven. Toch kreeg ik de puzzel niet compleet. Tot ik ging vertrouwen op mijn 'eigen' wijsheid..."

Lichtgevend drama

Dat gebeurde nadat juist datgene wat zij het meest vreesde zich aandiende; haar zusje, haar allerbeste maatje, overleed. In deze rollercoaster ontdekte Emilie dat geluk niet afhankelijk is van omstandigheden. Dit besef gaf haar, in het donkerste moment van haar leven, onnoemlijk veel kracht. "Ik verloor mijn angst. Wat kon me immers nog gebeuren als ik op de moeilijkste momenten intens geluk kon ervaren? Een glinstering kwam over mijn leven en ik wist wat ik te doen had. Vol inspiratie vloog mijn pen over het papier, tot alles samenviel en ik het kraakhelder zag. Er had zich een visie gevormd die mij liet zien hoe leven werkt en hoe het voor je kan werken. Dat inzicht gunde ik iedereen! Zo ontstond vanuit de passie om te delen het boek 'IK-Moeiteloos je mooiste leven'." As we let our own light shine, we uncounsiously give other people permission tot do the same! (Nelson Mandela)

Stralen

Rond kerst bezinnen veel mensen zich en zijn ze voornemens het in het nieuwe jaar anders te gaan doen. Emilie Kuijpers wil laten zien dat je het hele jaar door kunt stralen. Je hoeft volgens haar niets te krijgen of te worden, je hebt alles al in je. Het enige wat je nodig hebt, is een flinke dosis lef en de bereidheid de wereld totaal anders te zien. "Dan realiseer jij ook zonder streven of zweven moeiteloos je mooiste leven!"

Meer informatie: www.viaemilie.nl

|Doorsturen