Wijknieuws

'Final Portrait' bij 60 Plus Euroscoop

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op dinsdag 9 januari, kunnen alle 60-plussers het nieuwe jaar openen met de prachtige film ' Final Portrait'. Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren.

We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de zestiger jaren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti's laatste meesterwerk.

De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti is vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci, bekend van Big Night & Blind Date.

Iedereen wordt op 9 januari vanaf 13.00 uur welkom geheten met een heerlijk kopje koffie en iets lekkers. De film start om 14.00 uur. Kaarten zijn te reserveren of te koop á 5,50 euro via www.euroscoop.nl

|Doorsturen