In Beeld

Gesprek over het nieuwe Stadsforum

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Op woensdag 23 oktober organiseert CAST (Centrum Architectuur en Stedenbouw Tilburg en omstreken) een stadsgesprek over de plannen voor het nieuwe Stadsforum.

Met deze ingrijpende en spannende plannen ontstaat tussen de Schouwburg, Concertzaal met kunstcluster, Heikese kerk, Kantongerecht, Paleisje en stadskantoren een nieuw plein: het Stadsforum. Op dit nieuwe Stadsforum komt ruimte voor de wekelijkse markt, de jaarlijkse kermis en andere evenementen zoals Tilburg Zingt. Het verkeer krijgt ook een plek, maar de auto is er straks te gast. In relatie tot de plannen voor het Stadsforum krijgt ook het Koningsplein een metamorfose en er wordt een verbinding naar de Piushaven gemaakt. Bovendien wordt de stad op het Stadsforum en Koningsplein, straks: Koningswei, straks flink groener.

Op 23 oktober presenteert stedenbouwkundige Kristian Koreman van bureau ZUS de plannen. Belangrijke vragen op deze avond zijn: wat kan het nieuwe stadsplein voor jou betekenen? En hoe zorgen we dat het nieuwe Stadsforum een levendig plein wordt voor alle Tilburgers? Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten over de nieuwe plannen.

Het Stadsgesprek over het nieuwe Stadsforum vindt plaats op woensdag 23 oktober om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur in de Glazen zaal, bij Seats2Meet in de LocHal.

Toegang is gratis; aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.castonline.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld