Wijknieuws

Gezelligheid en verbinding op Piushaven Gloeit

Door Petra Jansen

TILBURG - Het jaar samen met vrienden of familie uitluiden onder het genot van warme choco, glüh-wein en oliebollen. Maar ook het gedenken van naasten door middel van wenslantaarns en een groot kampvuur. Dat is Piushaven Gloeit, op zondag 29 december aan de Piushaven.

Dit jaar heeft de organisatie voor een nieuwe locatie gekozen: het Vendelierspark aan de zuidzijde van de Piushaven. Hier is alle ruimte om een gezellige setting te creëren. Er komen meerdere kraampjes met (warme) dranken, hapjes, een groot kampvuur en een springkussen voor de kinderen. Het park zal daarnaast sfeervol aangekleed worden met lampjes. Het evenement wordt muzikaal omlijst door livemuziek, uitgevoerd door een aantal singer-songwriters.

Wenslantaarns

Piushaven Gloeit is niet alleen een gezellige middag voor jong en oud, het is ook een evenement dat zorgt voor verbinding. Bezoekers kunnen die middag de geliefden herdenken die hen zijn ontvallen. Dit laatste wordt gedaan door het ‘loslaten’ van wenslantaarns in de Piushaven. Deze lantaarns zetten de Piushaven in deze donkere dagen weer volledig in het licht. De wenslantaarns kan men vooraf reserveren bij de zeven verkooppunten. Kijk op www.facebook.com/piushavengloeit voor meer informatie.

Goed doel

Traditiegetrouw wordt er ook dit jaar een goed doel gekoppeld aan Piushaven Gloeit. Een deel van de op-brengst gaat dit jaar naar stichting Convivio. Deze stichting bestaat uit de dagbesteding Convivio en Huis Convivio. Dit zijn twee zorglocaties waar ouderen met dementie in een huiselijke omgeving de ruimte krijgen om zichzelf te zijn.

|Doorsturen