Uit

Graduation Expo studenten International Lifestyle Studies

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Er is een nieuwe generatie trendonderzoekers en conceptontwikkelaars opgestaan. Op vrijdag 1 september exposeren afgestudeerden International Lifestyle Studies (ILS) tussen 11.00 en 13.00 uur hun afstudeerwerk tijdens de Graduation Expo in de Concertzaal aan de Schouwburgring in Tilburg.

Waar vorig jaar vooral het toekomstdenken en de oproep voor meer positiviteit centraal stond, gaat het dit jaar over concrete ideeën die de toekomst beter maken. Aandacht voor kwaliteit van leven, concrete conceptontwikkeling en inspireren staan voorop bij de afstudeerwerken die getoond worden. Het zijn stuk voor stuk goede ideeën die gericht zijn op het beter en 'lichter' maken van de wereld. Speciale aandacht is er voor de winnaar van de Gouden Meesterproef, de prijs voor de beste afstudeerscriptie.

Trendonderzoek en conceptontwikkeling zijn de sleutelwoorden van de vierjarige hbo-opleiding International Lifestyle Studies (ILS). Deze opleiding gaat over de manier waarop mensen hun leven vorm geven en richt zich op de lifestylesectoren health, food, human movement, work, leisure, appearance en living. In de opleiding leren studenten de kenmerken, wensen en behoeften van consumentengroepen herkennen en analyseren. Ze combineren hun kennis daarover met het bedenken van creatieve en haalbare concepten voor producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren. Met hulp van vakdocenten verdiepen ze zich in het toepassen van creatieve technieken, onderzoeksvaardigheden en in de lifestylesectoren. ILS is een van de vier bachelors van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg waaraan ook het lectoraat Futures Research & Trendwatching verbonden is. Dit studiejaar start ILS eveneens met een compleet Engelstalige bachelor.

Meer informatie: FontysACI.nl

|Doorsturen