Wijknieuws

Gratis advies stamboomonderzoek

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zaterdag 14 december geeft gerenommeerd genealoog John Boeren in het Regionaal Archief Tilburg advies over stamboomonderzoek.

Wie met familiegeschiedenis wil beginnen of wie is vastgelopen met eigen onderzoek, kan tijdens de jubileummiddag van heemkundekring Tilborch tussen 14.00 en 17.00 uur gratis advies krijgen. Tijdens de middag geeft John Boeren aan leden van de heemkundekring en alle andere bezoekers van de jubileumbijeenkomst de mogelijkheid om hem in een persoonlijke gesprek te raadplegen. Een sessie duurt 15 tot 20 minuten en is kosteloos. John kan beginners uitleggen welke stappen te zetten of welke bronnen te raadplegen. Ook kan hij tips geven over websites en databases die beginnende maar ook gevorderde genealogen helpen bij hun eigen onderzoek. Wie vragen over (zeer) specifieke onderwerpen heeft, wordt verzocht om deze vooraf door te geven. John Boeren heeft dan gelegenheid om zich voor te bereiden. Het emailadres is: questions@antecedentia.com. Er is geen mogelijkheid om John ter plaatse onderzoek naar een familie te laten uitvoeren.

Internationale activiteiten

John Boeren (46, Tilburg) heeft meer dan dertig jaar ervaring met genealogisch en historisch onderzoek. In januari 2015 begon hij zijn eigen bedrijf, genaamd Antecedentia, en hij is een van de weinige full time beroepsgenealogen in Nederland. Hij is lid van diverse nationale en internationale genealogische verenigingen en bestuurslid van de Association of Professional Genealogists en de International Society of Family History Writers and Editors. Sinds 2000 heeft hij honderden lezingen gegeven in binnen- en buitenland.

|Doorsturen