Uit

'Het wordt een LSD-trip zonder de LSD'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Een muzikale wereld vol verwondering, verrassing en verbeelding. 'Down the Rabbit Hole' neemt het publiek mee op reis langs een bonte verzameling van theatrale personages, die de muziek van Des Unique doorkruisen, ondersteunen en versterken.

Door Zamire Willems

Harmonische, warme klanken weerkaatsen door de gymzaal van basisschool De Elzen als het 14-koppige koor Des Unique het nummer 'Kiss from a Rose' van Seal inzet. Meerstemmige zangpartijen zorgen voor een waar kippenvelmoment en ontnemen alle vooroordelen dat een koor saai en stoffig zou zijn.

Young Urban Creators

Toch kampt ook Des Unique naar eigen zeggen met een vrij negatief karakter. Geheel onterecht volgens koorlid van het allereerste uur, Sabine Verhaeren: "Wij voldoen niet aan het stoffige imago. Als mensen komen kijken, vinden ze het wel leuk!" Het is dan ook een bewuste keuze geweest om zes 'Young Urban Creators' op het gebied van rap, moderne dans en straattheater bij hun voorstelling te betrekken. "We zijn op zoek gegaan naar kunstvormen die ons versterken. Zo hebben we bijvoorbeeld een moderne dans, die mooi aansluit op wat wij zingen. Het kind is prachtig!", vertelt mede-koorlid Paulien Mars, over één van de getalenteerde, jonge danseressen. "Het wordt een LSD-trip zonder de LSD, een soort van Alice in Wonderland. De show gaat over alles wat je niet zou verwachten. En dat laten we ook terugkomen in de locatie", ligt Verhaeren toe om de toch wel opmerkelijke keuze voor een showroom van een autobedrijf te verklaren, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een uniek Wonderland. Iets waar Verhaeren naar uitkijkt: "Normaal spelen we in theaters met pluche stoelen. Nu is het een rauwe locatie."

Hind Hakki

Na ruim een jaar van voorbereiden, uitdagingen op financieel, creatief en muzikaal gebied te hebben doorstaan en zestien Nederlands- en Engelstalige nummers 'Des Unique's' te hebben gemaakt, moet het dit weekend dan echt gaan gebeuren. Iets waar ook Hind Hakki, één van de gastartiesten én oud-Des Unique-lid, erg naar uitkijkt. Geboeid luistert ze naar de laatste finetune momenten van het koor tot het haar beurt is. Een blaadje met eigen geschreven tekst voor nu nog even bij de hand. "Ik vind het spannend, ik heb nog nooit zoiets gedaan. Het is echt een uitstapje voor mij." Als veelzijdig artiest beheerst Hakki onder meer de fijne kneepjes van de rapkunst, is ze begenadigd zangeres, coach, schrijver en regisseert ze video's. Voor deze show stapte ze voor even uit haar comfortzone. "Iets uitvoeren in het Nederlands, doe ik niet vaak. Maar ik heb de smaak wel te pakken als het om Nederlandstalig schrijven gaat." Of ze zin heeft in de optredens? "Jazeker!"

Informatie: 10 en 17 maart, aanvang 20.30 uur, 18 maart, aanvang 16.00 uur. Locatie Autobedrijf Probaat, Leharstraat 21. Entree 12,50 (voorverkoop), aan de deur 13,50. Meer informatie: www.desunique.nl

|Doorsturen