Wijknieuws

Internationaal Gipsy Roots Festival

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

De Cultuurboerderij in Westelbeers pakt op 16 juni uit met een Internationaal Gipsy Roots Festival.

Niemand anders dan Lalla Weiss is die middag de Festival Gastvrouwe. Zij zal de bezoekers door het programma loodsen van authentieke Sinti en Roma Muziekgroepen. Bijvoorbeeld Alexandra Beaujard met haar Roemeense band “Nadara Gipsy Wedding Band” Een zigeuner Orkest dat al meer dan 15 jaren door Europa toert en garant staat voor vrolijke Zigeuner bruiloft muziek.
Nederland is vertegenwoordigd door “Trio De Kleer” (Frank, Miguel, Gyuszi Rezmuves uit Hongarije) Miguel de Kleer speelde al op zeer jonge leeftijd samen met her Rosenberg Trio in het TV Programma BZT-show.

Vanaf 13.00 uur kunt u als een heuse Bohemien genieten van Balkan hapjes, veel zigeuner dans en een echte Gipsy markt. Buiten zijn veel activiteiten en binnen is er de presentatie van de documentaire/film “Oedor Drom” (wij kwamen van ver) van de Bredase cineast Bob Entrop. In deze kleurrijke Roadmovie reist er een groepje enthousiaste Sinti uit Nederland langs een aantal bijzondere plekken in de Indiase deelstaat Rajasthan, op zoek naar waar zij oorspronkelijk, honderden jaren geleden, vandaan kwamen.
Zij ontdekten al snel dat hun taal, Romanes, overeenkomt met het Hindi.
En dat geldt ook voor de leefgewoontes, de kleding, de dans en het respect voor ouderen.
Dit levert in de film heel bijzondere ontmoetingen en momenten van “thuiskomen” op.

Zondagmiddag 16 juni De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, Westelbeers
Aanvang festival 14.00 uur / terrein open 13.00 uur, parkeren gratis
Entree € 15,00 (tot 16 jaar gratis) reserveren tel 06 40 40 93 37

 

|Doorsturen