Wijknieuws

Italiaanse sferen in de Heyhoef

Door Caroline van de Oetelaar

Tilburg - Piazza Cultura doet voor de tweede keer de Heyhoef aan. Op 25 augustus 2019 organiseert het EELT Theathercollectief het evenement dat de bezoekers van het winkelcentrum in Italiaanse sferen moet brengen.

Piazza Cultura

Het evenement combineert muziek met theater en dans en biedt daarbij een podium aan zowel professionele als amateurkunstenaars. Naast Piazza Cultura zal ook de jaarlijkse verenigingsmarkt zijn opwachting maken.

Op 7 oktober 2018 beleefde Piazza Cultura zijn eerste editie. Dit jaar wordt het herhaald, met de bedoeling dat het een vaste plek krijgt in het hart van de Reeshof. Het evenement haalt cultuur uit de binnenstad naar de Heyhoef en het geeft talent uit de wijk een podium. De leeftijden van de artiesten variëren daarbij van 9 tot maar liefst 87 jaar oud.

Juniorpodium
Op het juniorpodium zijn de finalisten te zien van de Young Classical Talent Award, dat afgelopen jaar door Theaters Tiburg en bureau CisT werd georganiseerd. De 15-jarige Farah Linteloo is met haar stem inmiddels bijna een lokale beroemdheid en junior stadsdichter Wies Weijermans voorziet het geheel van een poëtisch kader.

Bizarre parades
Op gezette tijden zal het festival worden ontregeld door bizarre Parades. De bekende choreograaf Helma Melis werkt hiervoor samen met dansers van het Factorium. De performers van dansschool Show’em Dans verschijnen op plekken waar niemand het verwacht en de Sentimento’s Fanfarettes trekken in Fellini-achtige optochten door de straten en gaan de interactie met het publiek.

Nick noch Simon
Op het centrale plein komt een sfeervolle kiosk waar muzikale optredens worden verzorgd door Fontys toptalent Anna Joan. Ze geeft een extravagante popperformance, waarbij ze zich laat inspireren door lady Gaga. Nick noch Simon is het duo van Frans van der Meer, geestelijk vader van Ferry van de Zaande. Hij schrijft blues met Tilburgse roots. De dansers van DC Company openen het festival om 11:45 met spektakel. Naast dit Daarnaast zijn er optredens te zien van DC Company en de gelegenheidsformatie No Sweat: muzikaal talent uit de Reeshof. De festiviteiten duren tot 17.00 uur.

|Doorsturen