Wijknieuws

Jeff Goodell over gevolgen van klimaatverandering

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op donderdag 17 januari vindt in muziekpodium Paradox een Tilburg University Meet-Up plaats met Rolling Stone-journalist en klimaatexpert Jeff Goodell.

Samen met hoogleraar milieurecht Jonathan Verschuuren luidt hij deze avond de noodklok over de gevolgen van klimaatverandering voor de bewoonde wereld. Ze schetsen de problemen en dilemma’s die gepaard gaan met het oprukkende water en grootschalige klimaatadaptatie.

Het stoppen van de opwarming van de aarde is een illusie, zelfs als de klimaatverdragen een succes mogen worden genoemd. Dus, zijn we eigenlijk wel voorbereid op een stijgende zeespiegel, overstromende rivieren en onderlopende steden? Klimaatexpert en Rolling Stone-journalist Jeff Goodell heeft deze zich momenteel voltrekkende catastrofe onderzocht en gezocht naar opties om de gevolgen ervan op te vangen.

‘Tilburg aan zee’

De aan Tilburg Sustainability Center verbonden hoogleraar internationaal milieurecht Jonathan Verschuuren zal in zijn reactie op Goodell ingaan op de stand van zaken in Europa en Nederland. Volgens Verschuuren heeft Nederland serieus werk aan de winkel: de zeespiegel zal waarschijnlijk veel sneller stijgen dan lang gedacht. ‘Tilburg aan zee’ is zo bezien helemaal geen vreemde gedachte. De huidige aanpak schiet tekort om te voorkomen dat Nederland serieus natte voeten krijgt.

De avond onder de titel ‘Rising seas, sinking cities’ vindt plaats in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 20.00 uur. De voertaal is Engels. Entree 5 euro. Reserveren is mogelijk via website www.paradoxtilburg.nl. De avond wordt georganiseerd door Academic Forum, Tilburg University.

|Doorsturen