Wijknieuws

Karen Weening speeltuin viert 25-jarig bestaan

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 23 september gaan de vrijwilligers van de stichting Karen Weening speeltuin het 25-jarig jubileum van de speeltuin vieren.

De grote buitenspeeltuin aan de Lavendelweg in de kruidenbuurt is een begrip in Tilburg. De speeltuin wordt ieder jaar door duizenden kinderen en ouders bezocht. Sinds 2012 worden de speeltuin en ontmoetingsruimte ‘Ons Keetje’ beheerd door de vrijwilligers van de stichting Karen Weening speeltuin. Zij zorgen ervoor, dat de kinderen en ouders kunnen genieten van alle voorzieningen die deze speeltuin te bieden heeft. De doelstelling van de vrijwilligers is om kinderen uit allerlei culturen en vooral uit gezinnen die rond de armoedegrens zitten de mogelijk te bieden om zich te kunnen ontspannen, en op een veilige en fijne manier met elkaar te kunnen spelen.

Wat kunt u tijdens de jubileumviering allemaal verwachten? Allereerst is er een kinderrommelmarkt met uitsluitend grondplaatsen. Voor deze markt kunt u zich nog gratis inschrijven. Er is plek voor ongeveer vijftig grondplaatsen. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar karenweeningspeeltuin@ziggo.nl. De markt zelf is gratis toegankelijk.

Voor de kinderen staat op 23 september een groot Multi Play springkussen staan met glijbaan, klimmen en ballenbak. Er komen diverse spellen waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen, zoals voetbaldarts. Een disco zorgt voor de muziek. In de loop van de middag komt Spiderman op bezoek, waarmee de kinderen kunnen spelen en op de foto kunnen. Verder kunnen de kinderen geschminkt worden en worden ze verwend met allerlei versnaperingen als popcorn, ranja, friet plus snack en ijs.

|Doorsturen