Wijknieuws

Lezing architect Thomas Bedaux

Door Petra Jansen

TILBURG - Architect Thomas Bedaux geeft op zondag 6 mei in het Peerke Donders Paviljoen een lezing over het herbestemmen van kerkgebouwen.

Rogier Fokke

Aan de hand van eigen werk en dat van collega's laat deze kleinzoon van architect Jos Bedaux zien hoe een kerkgebouw architectonisch een andere functie kan krijgen. De lezing begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. De in 1973 geboren Thomas Bedaux vertelt zijn met dia's ondersteunde verhaal in het kader van een tentoonstelling bij Peerke Donders over herbestemde kerken in Noord-Brabant. In een serie lezingen kwamen eerder kerkenspecialist en publicist Wies van Leeuwen en Lilian Grootswagers aan het woord. Thomas Bedaux is als architect afgestudeerd op de Antonius van Paduakerk aan de Hoefstraat in Tilburg. Verder maakte hij niet gerealiseerde ontwerpen voor de Sacramentskerk en de Vredeskerk, eveneens in Tilburg. Als architect was hij betrokken bij het herbestemmen van zeven kerken.

Tentoonstelling

Net als de lezing van architect Thomas Bedaux kan de tentoonstelling over herbestemde kerken in Brabant gratis worden bezocht. Op de expositie zijn ruim 40 foto's te zien van kerkgebouwen die aan de eredienst zijn onttrokken. Van diezelfde gebouwen worden de interieurs getoond van de herbestemming. Deze wisseltentoonstelling is tot stand gekomen in een samenwerking tussen het Peerke Donders Paviljoen en de Brabantse Hoeders. Het Peerke Donders Paviljoen is gevestigd aan het Peerke Donders Park 3 in Tilburg. De openingstijdens zijn woensdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en voor groepen ook op andere tijden op afspraak. Onlangs is de vaste tentoonstelling over leven en werk van de bekendste Tilburger volledig vernieuwd.

 

|Doorsturen