Nieuws

Moderne kerkdienst in Club Smederij


TILBURG - Op zondag 4 februari vindt het evenement UNITED013 plaats in Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8-84 in Tilburg. Deze moderne kerkdienst wordt georganiseerd door IKO en stichting UNITED013 i.o. Aanvang om 19.00 uur. De entree is gratis.

De muziek wordt verzorgd door de UNITED013 band. Dit is een band met (semi-)professionele muzikanten die gestudeerd hebben aan o.a. de Tilburgse Rockacademy en het Tilburgs conservatorium. Het evenement richt zich qua muziek, communicatie en onderwerp op jongeren en studenten tussen 15 en 25 jaar maar iedereen is welkom. Daarbij verdient het de aandacht dat het niet zozeer een evenement is om christenen te trekken, maar juist ook mensen die nog nooit iets met God te maken hebben gehad.

Organisator Ruud Hoevenaar: "Veel niet-christelijke vrienden en familieleden van mij zeggen meer dan eens dat ze graag naar een kerk zouden gaan, als het maar gewoon wat toffer was. Dat je er vrolijk van mag worden en dat het je opbouwt in plaats van neerslachtig maakt. Vaak wordt daarbij gerefereerd aan de zogenoemde 'zwarte kerken' in de Verenigde Staten. Ik geloof dat we in Nederland 'zwaar getroffen' zijn door Calvinisme en dat het tijd is voor een positieve flow. De pure boodschap van Jezus is ook uiterst positief en dat willen we uitdragen. Jezus roept op om een ander net zo lief te hebben als jezelf, een boodschap die we in een individualiserende maatschappij hard nodig hebben!"

|Doorsturen

Tilburg in Beeld