Wijknieuws

Nieuwe bestemming voormalige rioolwaterzuivering Moerenburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Waterschap De Dommel zoekt een nieuwe bestemming voor een deel van de voormalige rioolwaterzuivering Moerenburg in Tilburg-Oost. Door middel van een openbare verhuurprocedure roept het waterschap ondernemende initiatiefnemers op om een plan in te dienen voor deze historische locatie. De procedure is op 11 januari gestart en sluit op 22 februari.

Rioolwaterzuivering Moerenburg is meer dan tachtig jaar oud en de eerste biologische waterzuivering in Nederland. Op dit moment is Waterschap De Dommel op zoek naar een nieuwe bestemming voor dit rijksmonument. Ondernemers worden uitgedaagd om met nieuwe, verfrissende ideeën te komen voor deze bijzondere en historische locatie. De nieuwe bestemming is voor iedereen toegankelijk zodat men kan genieten van de diverse unieke monumenten op dit parkachtige terrein aan de rand van Tilburg. Het waterschap streeft naar een initiatief dat recht doet aan deze rijksmonumenten en past bij de wensen van de omgeving.

Openbare inschrijving

De Dommel is op 11 januari gestart met een openbare inschrijving. Hiervoor is een leidraad ontwikkeld die te vinden is op www.dommel.nl/moerenburg. De omgeving is door middel van een klankbordgroep nadrukkelijk betrokken. De klankbordgroep neemt ook zitting in de beoordelingscommissie van de plannen. Initiatieven kunnen tot en met 22 februari ingediend worden. Op 25 januari is het mogelijk om het terrein te bezichtigen.

Meer informatie: www.dommel.nl/moerenburg

|Doorsturen