Wijknieuws

Parkeergarage Emmapassage vernieuwd

Door Joost de Beer

TILBURG - Op vrijdagmiddag 29 november is de nieuwbouw van de parkeergarage aan de Emmapassage in Tilburg geopend.

Joep de Beer

Begin 2019 werd gestart met de sloopwerkzaamheden en in mei werd de eerste paal geslagen van de nieuwe winkelruimtes inclusief de uitbreiding van de parkeergarage. De parkeergarage telt na de verbouwing 327 parkeerplaatsen. De Emmapassage wordt straks verbonden met het nieuw te bouwen zuidelijke gedeelte van de Frederikstraat.

 

De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Oscar Dusschooten van gemeente Tilburg, projectdirecteur Belinde Bakker en managing director Pieter Polman van Wereldhave. Met deze opening realiseren de partners in ontwikkeling de volgende mijlpaal in het nog aantrekkelijker maken van het hart van Tilburg. Tijdens de viering spraken de betrokken partners zich uit over het hoge tempo van de ontwikkeling en de zichtbare kwaliteitsslag die gemaakt wordt met de vernieuwing van de Emmapassage.

Vernieuwing Emmapassage

In de Tilburgse binnenstad wordt in 2020 de Emmapassage compleet vernieuwd. Het overdekte en afgesloten winkelcentrum wordt getransformeerd tot een modern winkelgebied, zonder overkapping en dag en nacht openbaar toegankelijk. Via de Frederikstraat zal de nieuwe Emmapassage aansluiten op de Heuvelstraat en hiermee het winkelcircuit in de Tilburgse binnenstad versterken. De positionering van het gebied is modern en hoogwaardig, met kwalitatieve winkels en horeca in een stijlvol winkelgebied met dubbelhoge winkelpuien. Parallel aan de vernieuwing is Wereldhave actief met de verhuur van het project.

Ontwikkeling kernwinkelgebied

In 2016 zijn Wereldhave, de gemeente Tilburg en de Bouwcombinatie Winkelrondje een samenwerking aangegaan om het kernwinkelgebied in Tilburg te verbeteren. Speerpunten voor samenwerking zijn het optimaliseren van het winkelgebied en de -route, de toevoeging van woningen en een sfeervolle, groene openbare ruimte in het gebied tussen de Emmapassage, Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. In september 2017 werden de eerste resultaten van de samenwerking zichtbaar met de opening van de Frederikstraat Noord, de Hudson’s Bay, de vernieuwde HEMA en het vernieuwde Pieter Vreedeplein.

 

De eerste winkel in de nieuwe Emmapassage, boekhandel Gianotten Mutsaers, is inmiddels aan het afbouwen en zal naar verwachting openen in het eerste kwartaal van 2020. Tot en met 2021 zal er worden gebouwd aan de Frederikstraat Zuid om de verbinding tussen de Heuvelstraat en de Emmapassage te kunnen finaliseren.

|Doorsturen