Wijknieuws

Patriottisme, welvaart en migranten


TILBURG - Op dinsdag 11 september geeft dr. Lou Keune (voormalig universitair hoofddocent Tilburg University) een lezing met als thema ‘Patriottisme, Welvaart en Migranten’. Deze lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Alevitisch Cultureel Centrum Tilburg (ACCT), Carré 50 in Tilburg. De toegang is gratis.

Er is een opleving van nationalisme, ook hier in Nederland. Politici bepleiten het eerherstel van het volkslied en andere symbolen van Nederland, en van de vaderlandse geschiedenis. In het debat over migranten wordt steeds meer gesproken over “wij tegen zij”, migranten komen van “onze” welvaart plukken, daar hebben zij geen recht op. Historisch en economisch gezien klopt weinig van dit verhaal. En ook biedt “tegenhouden” geen oplossing voor de te verwachten grootschalige gevolgen van mondiale vraagstukken als het klimaat, de ecologische voetafdruk, en de mondiale ongelijkheid van inkomens en vermogens. Wat dan wel?

Lou Keune (1938) behaalde in 1961 zijn doctoraal economie en behaalde in 1969 ook een doctoraal sociale wetenschappen. Hij was als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg en heeft gedurende zijn carrière gewerkt in verschillende landen in Latijns-Amerika. Ook nam hij actief deel aan verschillende sociale bewegingen zoals de Derde Wereldbeweging, de vredesbeweging, de vakbeweging en de andersglobaliseringsbeweging.

De organisatie van deze avond is in handen van het Alevitisch Cultureel Centrum Tilburg (ACCT) en de AntiRacismeGroep Tilburg (ARG).

|Doorsturen

Tilburg in Beeld