Wijknieuws

Rondleiding in de kerk van het Goirke

Door Petra Jansen

TILBURG - Wie het klokkenluiden eens van dichtbij wil meemaken, is op 21 december van harte welkom in de kerk van het Goirke.

Jan van Oevelen

In het TijdLab in de LocHal is sinds 20 november een klokkeninstallatie te bezichtigen bij de Expositie 'Tilburg bevrijd!'. Deze installatie is gemaakt door Werkgroep De Torenklok ter gelegenheid van Tilburg 75 jaar vrij! Sinds 2016 zet de werkgroep zich in om de luidklokken in Tilburg en omstreken op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dat doet de werkgroep onder andere door het organiseren van seculiere luidingen, het geven van adviezen, voorlichting en rondleidingen. Ook het inventariseren van het klokkenbestand en het zo goed mogelijk¿in stand houden van dit klinkend erfgoed hoort daarbij.

Rondleidingen

Op zaterdag 21 december is de kerktoren van het Goirke toegankelijk na een tocht boven de spectaculaire gewelven van de kerk. Er zijn drie rondleidingen, om 13.00 uur, 14.30 uur en om 16.00 uur. Er zijn maximaal 15 personen per rondleiding van 1 ¼ uur toegestaan. Deelname kost 5 euro per persoon,¿ter plaatse (contant) te voldoen. Aanmelden (met opgave van naam en tijdstip rondleiding) kan via detorenklok@gmail.com. De opbrengsten van de rondleidingen komen ten goede aan de nog te vervangen tweede klokkenstoel. Breng als toegangsbewijs de bevestigingsmail mee. De beklimming van de klokkentoren is op eigen risico. Extra tip:¿Kleed je warm aan! De klokkeninstallatie en de rondleidingen zijn activiteiten van het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) i.s.m. Werkgroep De Torenklok.

|Doorsturen