Wijknieuws

Rondleiding Spoorzone

Door Petra Jansen

TILBURG - Wie meer wil weten over de ambities voor de Spoorzone, kan op zaterdagmidag 1 december mee met een speciale rondleiding.

Belangstellenden kunnen mee met een rondleiding door de Spoorzone met stedenbouwkundige Ludo Hermans en Anouk Thijssen van de gemeente Tilburg. Wat zijn de meeste recente plannen voor dit gebied, wat gaat er nog komen? Zij geven een toelichting op het huidige stedenbouwkundig ontwerp van de Spoorzone en de ambities van deze grootschalige herontwikkeling. De start is om 13.30 uur bij de ingang van EVE, Burgemeester Brokxlaan 1046 in Tilburg. De rondleiding duurt tot maximaal 14.45 uur. Graag tot en met 30 november opgeven via www.castonline.nl.

Blauwe Kamer Jaarboek

Na de wandeling is iedereen bij EVE tevens van harte welkom bij de presentatie van het Blauwe Kamer Jaarboek 2018. Hierin zijn de meest voorbeeldige projecten in de stedenbouw en landschapsarchitectuur opgenomen. Maar liefst 3 van de 20 projecten opgenomen in het Blauwe Kamer Jaarboek 2018 komen uit Tilburg; Het Stekelenburgplein, de gebiedsontwikkeling Piushaven en de herstructurering van woonwijk Groeseind. Sprekers zijn Joks Janssen, columnist Christiaan Weijts (Blauwe Kamer, NRC), ontwerpers Riek Bakker, Paul Achterberg (Quadrat) en Jeroen de Willigen (De Zwarte Hond). Start om 15.00 uur. Dit evenement is een gezamenlijk initiatief van tijdschrift Blauwe Kamer, gemeente Tilburg en architectuurcentrum CAST en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het college van rijksadviseurs.

|Doorsturen