Wijknieuws

Rondleidingen langs monumentale bomen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zaterdag 9 december om 10.30 uur en zondag 10 december om 13.30 uur geeft Joost Werkhoven twee rondleidingen langs monumentale bomen in Zorgvlied en rondom de Margarita Mariakerk. De tocht duurt maximaal anderhalf uur. De start is op het plein voor de Margarita Mariakerk, een rijksmonument aan de Ringbaan West. Kosten twee euro per persoon, maar kinderen lopen gratis mee.

Onderweg mogen enkele grote particuliere tuinen met monumentale bomen van bekeken worden. Voor de kerk aan de Ringbaan West staat een fraaie solitair staande monumentale plataan. Die is jaren geleden opgenomen in de GLMB (Gemeentelijke Lijst Monumentale Bomen). Aan de orde komt ook wat de symbolische betekenis van de plataan en andere boomsoorten is. Achter de kerk en even oud als de kerk staat een laan van oude, statige monumentale zilverlindes. Vanuit Zorgvlied loopt een fraaie zichtlijn gestoffeerd met statige Amerikaanse eiken uit 1935 naar deze kerk die gebouwd is in 1922. Oude foto's en een ontwerp van deze villawijk illustreren het verhaal over deze wijk met zijn statige bomenlanen.

Belangstellenden kunnen zich (niet verplicht) van te voren opgeven door een mailtje te sturen naar joostwerkhoven@outlook.com met vermelding van de dag naar keuze, of te bellen nummer 06-10331875 (tussen 18.00 en 20.00 uur).

|Doorsturen