Wijknieuws

Samenwerking Gedenkbos De Spinder en Crematorium Tilburg


TILBURG - Ten noordwesten van Tilburg ligt bij het Blauwe Meer Gedenkbos De Spinder. Op dit prachtige landgoed was het al mogelijk om een gedenkveldje in te richten. In samenwerking met Crematorium Tilburg hebben de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder nu ook een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.

Het bosrijke landgoed ligt in een bestaand natuurgebied en wordt beheerd en onderhouden door vrijwilligers. In het gedenkbos kon tot nu toe alleen een eigen persoonlijk gedenkveldje gehuurd worden voor een periode van minimaal 5 jaar. Nu is er een algemeen strooiveld bijgekomen.

 

Crematorium Tilburg heeft al strooivelden in het eigen Afscheidspark, maar directeur Mariëlle van den Heuvel werkte graag mee aan de totstandkoming van dit nieuwe strooiveld. “Nabestaanden zijn vaak op zoek naar een plek in de natuur voor het verstrooien van as. Een plek waar zij in alle rust naar terug kunnen keren en kunnen herinneren. In Tilburg was een dergelijke plek helaas nog niet beschikbaar. Samen met de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder hebben we daarom in dit bosgebied een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.”

 

Nabestaanden kunnen op het strooiveld onder de bomen de as van hun overleden dierbare aan de natuur teruggeven. Als ze dat willen, wordt er ook een houtschijf met de naam van de overledene op de bij het strooiveld liggende boomstammen bevestigd. Omdat het gedenkbos voor iedereen toegankelijk is, kunnen nabestaanden zo vaak zij willen terugkeren naar deze plek.

Kijk voor meer informatie op www.gedenkbosdespinder.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld