Wijknieuws

Seizoensopening bij StadsTuinderij Piushaven


TILBURG - Op zaterdag 18 mei wordt bij StadsTuinderij Piushaven de opening van het seizoen gevierd.

Michaël Molenaar

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken wat er zoal bij de Stadstuinderij gebeurt, wat er groeit, bloeit en leeft. Er zijn afgelopen periode ruim 70 soorten groenten en fruit geplant. Als het weer mee zit groeien en bloeien deze zomer ook nog eens zo’n 60 verschillende soorten bloemen en kruiden. Dat het team van de StadsTuinderij niet enkel zaadjes in de grond stopt, maar ook investeert in mensen, projecten, samenwerkingsverbanden en een mooie toekomst voor de StadsTuinderij én Tilburg kunt u op 18 mei van 13.00-17.00 uur ontdekken.

Stadsimker Marcel Horvers is aanwezig om te vertellen over zijn bijen. Natuurpedagoog Jael Nouhet geeft korte rondleidingen voor jong en oud. Jael gaat ook samen met de kinderen kruiden plukken. Bakker Pim Salden van Groeigoed013 verwerkt deze kruiden in zijn deeg en bakt samen met de kinderen broodjes boven een vuurtje.

De winkel is open met verse groenten en kruiden en allerlei andere streekproducten zoals brood van Groeigoed013 en honing van Beezzz. 'De Smaak van Heukelom', van de Piet van Meintjes Hoeve, houdt deze middag een proeverijtje van hun kakelverse en eerlijke zuivelproducten.

Meer informatie: www.stadstuinderijpiushaven.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld