Lezersacties

Souvenir jeugdkoor brengt Brundibár weer tot leven

Door Caroline van Esch

TILBURG - Het Souvenir Jeugdkoor uit Tilburg speelt op 15 en 22 april de kinder- en jeugdopera Brundibár in de Synagoge aan de Willem II straat in Tilburg. De ruim 30 kinderen laten zien dat opera ook leeft bij de jeugd en is tevens een aanloop naar de herdenkingen van 4 en 5 mei. De opvoering van deze jeugdopera is een hoogtepunt in het 20-jarig bestaan van het Souvenir Jeugdkoor.

Brundibár is het verhaal van een broertje en zusje die geld moeten verdienen om melk te kunnen kopen voor hun zieke moeder. Zoals in ieder sprookje lukt dat in eerste instantie niet, maar gelukkig is er een happy end.

Wat de opera in een ander daglicht stelt is dat de componist, Hans Krása, in de 2e Wereld Oorlog werd opgepakt en naar Theresienstadt werd gebracht. Net voor zijn vertrek heeft hij de bladmuziek meegenomen. In Theresienstadt heeft hij met kinderen uit het getto de opera meer dan 50 keer opgevoerd. Er is zelfs een propagandafilm van gemaakt.

De muzikale leiding is in handen van Peggy Hegeman en voor de regie tekent Marc Krone. Een vijfkoppig professioneel ensemble begeleidt koor en solisten. Deze bijzondere uitvoering is geschikt voor jong en oud.

Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via www.souvenirkoren.nl

 

Lezersactie
Souvenir jeugdkoor stelt 2x 2 vrijkaarten beschikbaar voor de lezers van de Tilburgse Koerier voor de voorstelling op zondag 22 april. Belangstellenden kunnen hiervoor vóór dinsdag 17 april een mailtje sturen naar lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit alle inzendingen worden twee winnaars getrokken. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

|Doorsturen