Wijknieuws

Speciale gymclub voor mensen met chronische ziekte

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Er is nog plaats voor enkele deelnemers bij een speciale gymclub voor mensen met chronische ziekte. Deze club is thuis in wijkcentrum Het Spoor en wordt begeleid door Toon van den Broek via het Aangepast Sporten van Sportbedrijf Tilburg.

In een klein groepje van circa 12 mannen en vrouwen kan men hier aangepast sporten en bewegen. Sommigen hebben hartproblemen, anderen reuma of een spierziekte. Allemaal voelen zij zich hier thuis, omdat hun handicap hier 'gewoon' geaccepteerd wordt. De oefeningen en balspelen kunnen zittend worden gedaan, als men dat wil. De bijeenkomsten op de vaste dinsdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur is voor de deelnemers iets om naar uit te kijken. "Na afloop is er tijd voor een kop koffie of thee en soms iets lekkers erbij als er iemand jarig is", vertelt een van de deelnemers. "Het houdt je jong, samen aangepast sporten", zegt een ander. De jongste is nu rond de 50, maar er is geen leeftijdsgrens. Alle deelnemers vinden de sociale contacten met elkaar ook belangrijk.

Meer informatie en aanmelding: tel. 013-5360039 of 013-5421664 of aan de balie van Het Spoor, Schaepmanstraat 36 in Tilburg.

|Doorsturen