Wijknieuws

Tweede vignet Gezonde School voor SBO Noorderlicht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - SBO Noorderlicht in Tilburg Noord heeft onlangs haar tweede vignet voor een Gezonde School behaald, namelijk het vignet 'Bewegen en Sport'.

Om dit te vieren, is het vignet tijdens de Koningsspelen vrijdag op een feestelijke manier onthuld. Net als op een heleboel andere basisscholen en ook op de sbo¿s (scholen voor speciaal basisonderwijs) van Stichting Biezonderwijs, stond vrijdag 12 april in het teken van de Koningsspelen. Bovendien is het ook de Tilburgse Week van de Gezonde Jeugd. Redenen genoeg voor een feestje, maar bij Noorderlicht viel er meer te vieren. De Gezonde School is een landelijk keurmerk, waarmee de school laat zien dat zij een structurele aanpak biedt om de gezondheid van leerlingen op peil te houden. Eerder behaalde de school al het vignet 'Gezonde Voeding' en nu is dus ook het tweede vignet 'Bewegen en Sport' behaald.

De leerlingen waren de dag begonnen met een gezamenlijk Koningsontbijt in de klas. Daarna volgde een warming-up voor de Koningsdans. Wat de leerlingen niet wisten is dat er een bijzondere eregast zou komen. Onder de klanken van het Willem II-clublied stapte ineens Kingo, de mascotte van Willlem II, de gymzaal binnen.

Wat betekent het vignet nu concreet voor de leerlingen? Marian de Brouwer, adjunct-directeur van SBO Noorderlicht legt uit: 'We willen onze leerlingen bewustmaken van een gezonde leefstijl en de vignetten van Gezonde School bevestigen dat we hier goed aan werken. Het vignet sluit aan bij onze ambities die we hebben op het gebied van bewegen en sport. We hebben een groen schoolplein gerealiseerd, dat kinderen uitdaagt om te bewegen. Leerlingen gaan tijdens pauzes aan de slag als Citytrainer en begeleiden leerlingen dan tijdens spellen. Deze structurele aanpak, gericht op de gezondheid van onze leerlingen, zorgt ervoor dat we in aanmerking komen voor het tweede vignet 'Gezonde school'. Hoe leuk is het om dit te vieren op deze sportieve Koningsdag!'

|Doorsturen