Wijknieuws

Vreemde snuiters ontmoeten in De Oliemeulen

Door Petra Jansen

TILBURG - Wel eens gehoord van een pannenkoekschildpad, korsthagedis of de gestippelde graafkikker? Dierenpark De Oliemeulen brengt je - letterlijk - in contact met het vreemde.

Waan jezelf na binnenkomst tussen een van de grootste collecties reptielen en amfibieën van Europa. Maar ook aan andere dieren is er geen tekort. Zo vind je binnen onder andere nog vliegende honden, gordeldieren, sterschildpadden en een panterkameleon, en vormt het buitendeel het thuis van verschillende apensoorten, stekelvarkens, stokstaartjes, stinkdieren, eekhoorns, roof- en niet- roofvogels, alpaca's, katachtigen. Eigenlijk te veel om op te noemen, dus kom het vooral zelf ervaren.

Demonstraties

Dierenpark De Oliemeulen zou Dierenpark De Oliemeulen niet zijn zonder de befaamde demonstraties. Door middel van een leuk verhaal wordt geprobeerd iedereen over een eventuele angst heen te helpen en meer kennis en begrip te creëren voor slangen en spinnen; dieren die vaak, onterecht, toch niet al te veel waardering krijgen. Ter afsluiting mag iedereen de dieren even vasthouden. Het blijft niet bij de slangen- en spinnendemonstratie; van 10 t/m 18 februari vinden er ook roofvogelshows plaats. Kom verrassende dingen te weten over onze vogels en bewonder hoe ze vliegen. Maar schrik niet, soms is dat van wel héél dichtbij!

Openingstijden

Het park is geschikt voor alle leeftijden en in de carnavalsvakantie van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.oliemeulen.nl.

|Doorsturen