Wijknieuws

Wereldlichtjesdag in Crematorium Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zondag 10 december is het weer Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook bij Crematorium Tilburg, waar een viering voor jong en oud verzorgd wordt door Sietske Zijlmans (ritueelbegeleidster) en Liesbeth Gijsbers (rouwbegeleidster).

Tijdens de viering worden overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. Bij aanvang krijgt iedereen ruimschoots de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Een belangrijk onderdeel is het noemen van de namen van de overleden kinderen en het tonen van hun foto's in een diapresentatie. Er zijn bijdragen van o.a. Daniëlle Lous (zangeres) en Harry Hendriks (gitarist).

Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte welkom de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa's en oma's, andere familieleden, vrienden, enzovoorts. Het maakt niet uit wat uw relatie tot het kind was, hoe oud het was of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom bij Crematorium Tilburg aan de Karel Boddenweg 5. De herdenkingsbijeenkomst begint exact om 19.00 uur met een lichtritueel, dat duurt tot ongeveer 20.15 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot het drinken van koffie en thee. De toegang en koffie en thee zijn gratis.

Om u te verzekeren van een of meerdere zitplaats(en), kunt u zich per e-mail aanmelden via sietske@verhalendverwerken.nl of als u geen e-mail heeft, door te bellen met 06-30410482. Wilt u uw eigen (klein)kind herdenken met foto en/of naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 7 december).

Wereldlichtjesdag vindt elke 2e zondag in december plaats.

|Doorsturen