Wijknieuws

Wethouder Mario Jacobss onthult muurschildering Christoffelschool

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op vrijdagochtend 8 december zal wethouder mondiale bewustwording Mario Jacobs een 15 m2 grote muurschildering onthullen op basisschool Christoffel in de wijk Zorgvlied.

De schildering is gemaakt door de Nicaraguaanse kunstenaar Tania Gutierrez, samen met de leerlingen van groep 8. Het project is een initiatief van de Stedenband Tilburg-Matagalpa en onderdeel van de campagne voor Global Goals. Hierin werken de Stedenband, de gemeente Tilburg en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua samen. De Global Goals beogen een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering wereldwijd. De Stedenband roept iedereen op om in actie te komen en een duurzame wereldburger te worden.

Sporten en spelen

De leerlingen hebben aan de hand van gastlessen tekeningen gemaakt en de schilder heeft daar een compositie van gemaakt op vijf grote panelen. Het thema is 'sportende en spelende kinderen'. De panelen zijn weerbestendig gemaakt en komen te hangen op de muur van de gymzaal aan de Schout Backstraat, zodat iedereen ze goed kan zien.

|Doorsturen