Wijknieuws

Zorgimkerij Moergoed start dagbesteding in Udenhout

Door Petra Jansen

UDENHOUT - Zorgimkerij Moergoed in Udenhout start met dagbesteding gericht op (jong-)volwassenen met een sociale of psychische hulpvraag.

Rust, natuur en het samenzijn staan centraal. Rond de imkerij zijn er verschillende activiteiten. Zoals het onderhouden van de (groente-)tuin en de bijenkasten. Maar ook het verwerken van de honing en kaarsen maken van bijenwas.

Seizoenen

Nanda Wassink, imker-begeleider Moergoed: "De locatie op biologische pluktuin Sprankenhof is het uitgangspunt van de dagbesteding. We volgen de seizoenen van de natuur en passen daar de activiteiten op aan. De beleving en aandacht voor elkaar staan voorop. Ik ben tevreden als de deelnemers naar huis gaan met het gevoel dat ze een zinvolle invulling van hun dag hebben gehad." Er wordt een vast ritme gevolgd, met gezamenlijke pauze en lunch. Zodat de deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Door de diversiteit aan activiteiten, zijn er ook genoeg bezigheden rond de imkerij waarbij niet direct contact met het bijenvolk hoeft te zijn. Per persoon wordt overlegd wat geschikt is om te doen en in welk tempo.  

Zingeving

Nanda heeft een achtergrond in de theologie en levensbeschouwing. Hierdoor zijn zingeving, ethiek en levensvragen belangrijke peilers in haar begeleiding. Naast de dagbesteding biedt ze individuele geestelijke begeleiding. Deze begeleiding is voor iedereen die behoefte heeft aan levensbegeleiding en kan dus los staan van de activiteiten op de zorgimkerij. 

Start

De groep gaat van start zo gauw er minimaal drie deelnemers zich aangemeld hebben. Betaling geschiedt veelal uit het persoonsgebonden budget of uit eigen middelen. Meer informatie of aanmelden voor een kennismakingsgesprek kan via de website: www.moergoed.nl of per mail info@moergoed.nl.

|Doorsturen