Bernal naar huis en gaat zich richten op de Vuelta

CANTAL, FRANCE – SEPTEMBER 11: Arrival / Egan Arley Bernal Gomez of Colombia and Team INEOS Grenadiers White Best Young Jersey / during the 107th Tour de France 2020, Stage 13 a 191,5km stage from Châtel-Guyon to Pas de Peyrol-Le Puy Mary Cantal 1589m / #TDF2020 / @LeTour / on September 11, 2020 in Cantal, France. (Photo by Benoit Tessier – Pool/Getty Images)

Nu Bernal in etappe 13 meer dan zeven minuten verloor heeft het voor de Ineos rijder geen zin meer. ‘ Ik kwam hier voor de gele trui, de kans dat mij dat nu nog lukt is nihil. Het is beter dat ik stop, ook omdat ik wat last van mijn rug heb. Het team kan dan gaan voor een dagoverwinning en ik kan mij dan richten op de Vuelta. Daar wil ik nog een goed klassement rijden.’

Nu Bernal in etappe 13 meer dan zeven minuten verloor heeft het voor de Ineos rijder geen zin meer. ‘ Ik kwam hier voor de gele trui, de kans dat mij dat nu nog lukt is nihil. Het is beter dat ik stop, ook omdat ik wat last van mijn rug heb. Het team kan dan gaan voor een dagoverwinning en ik kan mij dan richten op de Vuelta. Daar wil ik nog een goed klassement rijden.’

Voor Ineos is het een grote teleurstelling want zij hebben hun andere kopman, Thomas thuis gelaten. Misschien hadden zij hem achteraf toch beter mee kunnen nemen naar het altijd mooie Frankrijk.