Categorieën
Uncategorized

Dit heb je nodig voor het tuinonderhoud

Heb je een grote tuin? Dan wil je hier ook in ieder jaargetijde van kunnen genieten. De planten en bloemen die hierin groeien geven een mooie sfeer in de buitenruimte en kunnen jou ook helpen om te ontspannen. Tevens zijn alle planten die je in de tuin plaatst goed voor de biodiversiteit. Je moet het dan wel nog goed kunnen onderhouden. Door alle benodigdheden aan te schaffen bij een tuinwinkel, zorg je dat je direct over kan gaan op het onderhouden van alles wat je in de tuin hebt. Maar wat heb je hier dan allemaal voor nodig?

Tuingereedschap voor de standaard werkzaamheden

Het eerste wat je aan moet schaffen bij een tuinwinkel is goed tuingereedschap. Denk hierbij aan de standaard schep en hark. Dit helpt jou om de grond rondom de planten om te spitten en te zorgen voor een nieuwe plek waar je planten en bloemen kan plaatsen. Het is goed om vooraf te bekijken welke gereedschappen je op zijn minst nodig hebt, zodat je voorkomt dat je niet alles bij de hand hebt. Door hier een lijst voor op te stellen, zie je niets over het hoofd en kan je de basis al uitvoeren in de tuin.

Graszaad voor een mooi gazon

Als je een gazon hebt, moet je er ook voor zorgen dat deze er goed uit komt te zien. In dit geval is het aan te raden om te kijken naar goed graszaad. Door regelmatig nieuw graszaad te strooien, maak je jouw gazon weer tot een mooi geheel en heb je geen dode plekken meer in het gras. Vooral als de kinderen of huisdieren regelmatig over het gras rennen zie je dit al snel terug in de kwaliteit van het gras. Met het graszaad voorkom je deze kale plekken en heb je weer een mooi uitzicht.

De bemesting voor de voedingsstoffen

Vergeet ook niet om goede bemesting aan te schaffen. Het bemesten van bloemen, planten en het grasveld zorgt er namelijk voor dat alles van voldoende voedingstoffen is voorzien en weer goed doorgroeit. Voor verschillende soorten planten en grassoorten is er een andere soort bemesting beschikbaar. Je moet daarom wel goed opletten wat je aanschaft bij een tuinwinkel. Door alle informatie goed door te nemen en de producten met elkaar te vergelijken voorkom je dat je alsnog geen gewenste resultaten krijgt. Jouw groen in de tuin groeit weer naar behoren.

Ga voor mooie decoratie

Er zijn altijd extra mogelijkheden om jouw tuin aan te pakken. Door goed te bekijken wat jouw wensen zijn, kun je ook naar decoratie kijken die jouw tuin een andere sfeer geven. Decoratie komt in een groot aantal varianten en maten, zodat je alles naar wens maakt. Stel hiervoor wel een goed budget vast. Aan de hand van dit budget kijk je gerichter naar de mogelijkheden en maak je het mogelijk om nog meer van jouw buitenruimte te genieten. Je hoeft de decoratie alleen nog maar te onderhouden tijdens het uitvoeren van andere werkzaamheden.

Categorieën
Uncategorized

Een koeriersbedrijf inhuren? Hier moet je op letten!

We kunnen gerust stellen dat de logistieke sector de laatste jaren een aantal grote veranderingen heeft doorgemaakt. Nu technologie zo’n belangrijke rol speelt in zoveel andere sectoren, was het slechts een kwestie van tijd voordat logistieke bedrijven meer digitale diensten zouden gaan toepassen. Het gebruik van technologie in logistieke bedrijven is wijdverspreid en heeft een enorme impact op de manier waarop deze bedrijven worden gerund. Het is geen geheim dat e-commerce de laatste tijd een hoge vlucht heeft genomen. Als gevolg daarvan is er een toenemende vraag naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in pakketbezorging diensten. Om aan deze vraag te voldoen, hebben bedrijven de noodzaak ingezien om een beroep te doen op externe logistieke dienstverleners die gespecialiseerd zijn in verzendingsdiensten.

Wat is een koeriersdienst?

Een koeriersbedrijf is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoeren van artikelen. Koeriersdiensten verzorgen meestal korte termijn vervoer in het binnen- en buitenland van goederen, zoals brieven of documenten, pakjes en/of pakketten. 

Waarom zou je een koeriersbedrijf inschakelen?

Als je een kleine ondernemer of freelancer bent, weet je dat het een van de grootste uitdagingen is om het product bij klanten te krijgen. Koeriersdiensten kunnen helpen om de producten op een snelle en efficiënte manier bij de mensen te krijgen die ze nodig hebben, waardoor het voor je veel gemakkelijker wordt om het bedrijf te laten groeien. Koeriers halen de zendingen op bij jouw bedrijf, vervoeren ze naar de plaats van bestemming en leveren ze af bij de eindgebruiker. Terwijl ze dit doen, volgen ze ook de lading, zodat je weet wanneer die aankomt. Dit kan je veel tijd en moeite besparen, en klanten tevredener maken als resultaat.

Belangrijke dingen om te zoeken in een koeriersbedrijf

  • Betrouwbaarheid – Dit is een belangrijk iets om in gedachten te houden wanneer je een koeriersbedrijf inhuurt. Je wilt er zeker van zijn dat je het bedrijf kunt vertrouwen om zorgvuldig met de goederen en de informatie om te gaan. Je kunt hiervoor eens op zoek gaan naar de recensies van een bedrijf. 
  •  
  • Servicegericht – Niemand heeft graag te maken met een bedrijf dat niet alles op orde heeft. Je wilt precies weten waar je pakketjes zijn en wanneer ze aankomen. Goede communicatie met een koeriersbedrijf is dan ook van groot belang.
  •  
  • Goede prijs – Kijk bij verschillende aanbieders eens naar de prijzen die gerekend worden. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen.
  •  
  • Specialisatie – Zorg ervoor dat je een bedrijf inhuurt dat gespecialiseerd in het type vervoer dat je nodig hebt.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar koeriersbedrijf? Neem dan eens een kijkje bij DSA Logistiek.

Categorieën
Uncategorized

Niemand zit te wachten op een koude douche!

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je staat heerlijk te douchen onder het warme water, maar plotseling wordt het water ijskoud! Dit kan gebeuren wanneer iemand anders in huis de hete kraan openzet, zoals bijvoorbeeld tijdens de afwas in de keuken. Maar het kan ook komen door een defect aan je cv-ketel door te weinig cv ketel onderhoud. In dit artikel geven wij je een aantal tips zodat jou dit niet meer overkomt.

Laat je cv-ketel op tijd nakijken

Problemen aan je cv-ketel voorkom je door te zorgen voor regelmatig onderhoud van je cv-ketel. Je kunt dit het beste eens per twee jaar laten doen door een expert. Op die manier weet je zeker dat jouw cv-ketel in optimale staat is. Door frequent gebruik kunnen bepaalde onderdelen van de ketel slijten. Het is belangrijk dat deze op tijd worden vervangen zodat je geen koude douche krijgt. Ook is het beter voor je veiligheid, want zo voorkom je dat er brand uitbreekt in de cv-ketel.

Vul de cv-ketel zelf bij

Er zijn ook kleinere soorten onderhoud die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van het water in de cv-ketel. Op de watermeter kun je zien of het pijltje tussen de 1,5 en 2 bar staat. Wanneer de druk onder de 1,5 bar is betekent dit dat het een goed moment is om het water bij te vullen. Dit doe je met een speciale slang die je op de kraan en de cv-ketel aan kunt sluiten. Hiermee laat je vanuit de kraan het water langzaam in de cv-ketel lopen tot de watermeter op de juiste stand staat.

Geef je cv-ketel een schoonmaakbeurt

Aan de binnenzijde van de cv-ketel kun je beter niet komen omdat hier kwetsbare onderdelen in zitten. Laat dit liever aan een expert over wanneer jouw cv-ketel een onderhoudsbeurt krijgt. Maar je kunt wel de buitenkant van de cv-ketel schoonmaken. Doe dit met een licht vochtige doek. Gebruikt hiervoor alleen wat water, het liefst geen schoonmaakmiddel. 

Ontlucht de radiatoren voor een warmer huis

Een koude douche is vervelend, maar een koud huis is in de winter ook niet fijn. Daarom is het slim om de radiatoren te ontluchten. Dit doe je met een radiatorsleuteltje en een droge doek. Draai eerst de thermostaat naar beneden. Begin bij de laagst gelegen radiator en eindig bij de bovenste. Draai met het sleuteltje het ontluchtingsventiel van de radiator open en hou de doek eronder. Je hoort de lucht vanzelf uit de radiator lopen. Draai het ventiel weer dicht zodra er water uit komt. Zo weet je zeker dat de jouw huis optimaal verwarmd kan worden.

Categorieën
Uncategorized

Klachten in je benen, rug of heupen. Praktijken die je kunnen helpen met deze klachten in de buurt van Tilburg.

Heb je al een lange tijd klachten in je benen, rug of heupen? Dan zul je inmiddels vast enorm geïrriteerd zijn. Gelukkig zijn er vele oplossingen om deze klachten te verhelpen. In dit artikel lees je over 3 mogelijkheden om van je vervelende klachten af te komen.

Podotherapie

Een podotherapeut is een therapeut die gespecialiseerd is in voeten. Nu denk je vast: Voeten? Daar heb ik geen last van. Echter is alles in je lichaam verbonden en kunnen je klachten in je kniëen, heupen of benen goed te maken hebben met je voeten. Een podotherapeut behandeld dus via je voeten de klachten in andere delen van je lichaam. Het kan dus goed zo zijn dat wanneer je voeten gemasseerd zijn bij een podotherapeut, je minder last gekregen hebt van je rechter knie. Een voorbeeld van een goede podotherapeut is deze praktijk van de podotherapie Tilburg

Medical check at the legs in a physiotherapy center. Free Photo

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is een therapeut die expert is in je houding, beweging en spieren. Een fysiotherapeut kan je helpen met het verminderen, en soms ook voorkomen van klachten, en helpt je met het zo optimaal mogelijk bewegen. Een fysiotherapeut kan je ondersteunen in het sporten en bewegen, maar kan ook een gebied los masseren. Wel is het zo dat een gebied los masseren vaak alleen helpt als de pijn echt komt uit dat gebied zelf. Zoals uitgelegd is bij het kopje ‘podotherapeut’ kunnen sommige klachten namelijk ook voortkomen uit een ander deel van je lichaam. Een goede Tilburgse fysiotherapeut is makkelijk te vinden door de term ‘fysiotherapeut Tilburg’ op te zoeken in google. Een voorbeeld van een goede fysiopraktijk is de praktijk van yorbodyfysiotherapeu.nl/tilburg.

Feldenkrais therapie

Feldenkrais therapie is een therapie die nog relatief onbekend is in Nederland. Dit is erg jammer, want de therapie zou veel mensen met klachten kunnen helpen. De therapie maakt je bewust van hoe je jezelf voortbeweegt: Je  wordt je bewust van alle handelingen die je doet. Een voorbeeld: Je steunt bijna altijd volledig op je linkerbeen, dit viel je echter nooit eerder op, totdat je hier achter kwam tijdens de therapie. Het gevolg is dat doordat je meer staat op je linkerbeen er heupklachten zijn ontstaan in je rechterheup. Ook deze therapie draait dus om verbinding; alle bewegingen die je maakt zijn van invloed op elkaar. Je gaat dus werken aan je totale houding en beweging, om een klacht uit een specifiek gebied op te lossen. Kijk dus niet gek op als je oefeningen met je nek moet doen, wanneer je naar de therapie komt vanwege pijn aan je knieën. Omdat Feldenkrais een onbekende therapie is in Nederland zul je misschien een stukje moeten rijden om bij een goede praktijk uit te komen. Op google kun je makkelijk vinden welke praktijken dicht in de buurt van Tilburg te vinden zijn.

Categorieën
Uncategorized

Actie tegen voedselverspilling

TILBURG – Van 30 oktober tot 19 november organiseert Bureau Ver(?)antwoord de actie ‘Genoeg geWASTE’ om huishoudens te stimuleren minder voedsel te verspillen. Volgens de organisatie verspillen Tilburgers ruw geschat jaarlijks voedsel ter waarde van ongeveer 30 miljoen euro. Deelnemers aan de actie vullen drie weken lang dagelijks op een formulier in hoeveel gram ze van verschillende voedselcategorieën weggooien. Aanmelden kan door voor 28 oktober een mail te sturen naar jan@bureauverantwoord.nl met als onderwerp: Genoeg geWASTE. De deelnemers ontvangen dan een korte vragenlijst, de invulinstructie en de invulformulieren voor de drie weken. Meer informatie op www.facebook.com/genoeggewaste.
Petra Jansenhttps://web.archive.org/web/20170116042105if_/http://platform.twitter.com/widgets/tweet_button.c4fd2bd4aa9a68a5c8431a3d60ef56ae.en.html#dnt=false&id=twitter-widget-0&lang=en&original_referer=http%3A%2F%2Fwww.tilburgsekoerier.nl%2Fnieuws%2Factie-tegen-voedselverspilling&size=m&text=Actie%20tegen%20voedselverspilling%20-%20Tilburgse%20Koerier&time=1484540505849&type=share&url=http%3A%2F%2Fwww.tilburgsekoerier.nl%2Fnieuws%2Factie-tegen-voedselverspillinghttps://web.archive.org/web/20170116042105if_/https://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=&channel=http%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2Fr%2FD6ZfFsLEB4F.js%3Fversion%3D42%23cb%3Df1a47fd30cfe3e8%26domain%3Dwww.tilburgsekoerier.nl%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.tilburgsekoerier.nl%252Ff1f5e2ec67aa08e%26relation%3Dparent.parent&container_width=0&href=http%3A%2F%2Fwww.tilburgsekoerier.nl%2Fnieuws%2Factie-tegen-voedselverspilling&layout=button_count&locale=nl_NL&sdk=joey&send=false&show_faces=true&width=100