Categorieën
Uncategorized

Klachten in je benen, rug of heupen. Praktijken die je kunnen helpen met deze klachten in de buurt van Tilburg.

Heb je al een lange tijd klachten in je benen, rug of heupen? Dan zul je inmiddels vast enorm geïrriteerd zijn. Gelukkig zijn er vele oplossingen om deze klachten te verhelpen. In dit artikel lees je over 3 mogelijkheden om van je vervelende klachten af te komen.

Podotherapie

Een podotherapeut is een therapeut die gespecialiseerd is in voeten. Nu denk je vast: Voeten? Daar heb ik geen last van. Echter is alles in je lichaam verbonden en kunnen je klachten in je kniëen, heupen of benen goed te maken hebben met je voeten. Een podotherapeut behandeld dus via je voeten de klachten in andere delen van je lichaam. Het kan dus goed zo zijn dat wanneer je voeten gemasseerd zijn bij een podotherapeut, je minder last gekregen hebt van je rechter knie. Een voorbeeld van een goede podotherapeut is deze praktijk van de podotherapie Tilburg

Medical check at the legs in a physiotherapy center. Free Photo

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is een therapeut die expert is in je houding, beweging en spieren. Een fysiotherapeut kan je helpen met het verminderen, en soms ook voorkomen van klachten, en helpt je met het zo optimaal mogelijk bewegen. Een fysiotherapeut kan je ondersteunen in het sporten en bewegen, maar kan ook een gebied los masseren. Wel is het zo dat een gebied los masseren vaak alleen helpt als de pijn echt komt uit dat gebied zelf. Zoals uitgelegd is bij het kopje ‘podotherapeut’ kunnen sommige klachten namelijk ook voortkomen uit een ander deel van je lichaam. Een goede Tilburgse fysiotherapeut is makkelijk te vinden door de term ‘fysiotherapeut Tilburg’ op te zoeken in google. Een voorbeeld van een goede fysiopraktijk is de praktijk van yorbodyfysiotherapeu.nl/tilburg.

Feldenkrais therapie

Feldenkrais therapie is een therapie die nog relatief onbekend is in Nederland. Dit is erg jammer, want de therapie zou veel mensen met klachten kunnen helpen. De therapie maakt je bewust van hoe je jezelf voortbeweegt: Je  wordt je bewust van alle handelingen die je doet. Een voorbeeld: Je steunt bijna altijd volledig op je linkerbeen, dit viel je echter nooit eerder op, totdat je hier achter kwam tijdens de therapie. Het gevolg is dat doordat je meer staat op je linkerbeen er heupklachten zijn ontstaan in je rechterheup. Ook deze therapie draait dus om verbinding; alle bewegingen die je maakt zijn van invloed op elkaar. Je gaat dus werken aan je totale houding en beweging, om een klacht uit een specifiek gebied op te lossen. Kijk dus niet gek op als je oefeningen met je nek moet doen, wanneer je naar de therapie komt vanwege pijn aan je knieën. Omdat Feldenkrais een onbekende therapie is in Nederland zul je misschien een stukje moeten rijden om bij een goede praktijk uit te komen. Op google kun je makkelijk vinden welke praktijken dicht in de buurt van Tilburg te vinden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *